Omgaan met mensen met Licht Verstandelijke Beperkingen
Maak je werk makkelijker en help je cliënt beter.
Bestel online programma’s

"Er is altijd gedoe"

Omgaan met cliënten met Licht Verstandelijke Beperkingen

ALS AFSPRAKEN MAKEN LASTIG IS

Ontdek hoe je met minder frustraties meer resultaat bereikt met mensen met Licht Verstandelijke Beperkingen.

VOOR ZORG- EN DIENSTVERLENERS

 

 

Wanneer je in de zorgverlening aan mensen met Verstandelijke Beperkingen werkt, dan ben je gewend om regelmatig zaken over te nemen van jouw cliënt. 

Maar wanneer jouw cliënt Licht Verstandelijke Beperkingen heeft, dan moeten jouw handen meer op jouw rug. En soms moet je toch weer veel sturing geven. Dit is een lastige evenwichtsoefening. Hoe ga je hiermee om?

Bewindvoerders

VOOR BEWINDVOERDERS

 

Als bewindvoerder probeer je zoveel mogelijk problemen op te lossen voor je cliënt. Je hebt veel kennis op het gebied van schuldhulpverlening en het managen van financiën.

Maar als je cliënt Licht Verstandelijke Beperkingen heeft, kan het toch lastig zijn resultaat te bereiken. Er is altijd gedoe. Je cliënt komt bijvoorbeeld afspraken niet na en lijkt niet alles te horen wat je zegt. Hoe ga je hiermee om?

Arnout Kroezen

“Goede mix van praktijkvoorbeelden, van handvatten die wij kunnen toepassen in de praktijk.”
Directeur Beaufin Bewindvoering & Budgetbeheer

Marlies Brethouwer

“Je krijgt de theorie en daarnaast wordt alles geïllustreerd aan de hand van voorbeelden met mensen die zelf LVB hebben, waar Koos mee in gesprek gaat. Dus je ziet meteen waar het over gaat.”
Verpleegkundig Specialist GGZ in opleiding

Aart Eliens

“Ik denk dat hetdeze programma LVB Herkennen heel erg bruikbaar is voor mensen die bij de politie werken, voor juristen, voor huisartsen, verpleegkundigen, maar ook bewindvoerders en mensen die in de maatschappelijke zorg zitten”.
Adviseur kwaliteit van zorg en onderwijs

voor Verpleegkundig SPECIALISTEN

Als Verpleegkundige Specialist heb je vast al ervaring met patiënten die “altijd gedoe geven”. Ze komen afspraken niet na en luisteren niet goed. De kans is groot dat je te maken hebt met iemand met Licht Verstandelijke Beperkingen.

Deze cliënten hebben vaak multi-problematiek met verslavingen, financiële problemen of criminaliteit. Hoe kun je het beste omgaan met deze patiënten? Volg het online programma “Licht Vestandelijke Beperkingen Herkennen” en verdien PE-punten. 

DRS. koos de haan

De online programma’s  “Herkennen van mensen met Licht verstandelijke beperkingen (LVB)” en “LVB Begrijpen en Ondersteunen zijn ontwikkeld door Drs. Koos de Haan. Koos is verpleegkundige, docent en verplegingswetenschapper met een jarenlange expertise in omgaan met mensen met Licht Verstandelijke Beperkingen.

Hij doceert dit thema aan de GGZ-VS, het opleidingsinstituut voor Verpleegkundig Specialisten voor de geestelijke gezondheidszorg. Ook is Koos een veelgevraagd trainer bij instellingen voor hulp- en dienstverlening. 

De online programma’s bestaan uit 3 tot 7 online lessen van ieder circa 1 uur. Je kunt het programma op je eigen tempo volgen.  

Je ontvangt hiervoor PE-punten.

Header koos

Koos de Haan

verpleegkundige, docent verpleegkunde en verplegingswetenschapper

Training op locatie

Oefenen met omgang en communicatie?

Lees meer

Online training

Zelfstandig leren?

Lees meer

Supervisie en Intervisie

Verbetering door reflectie?

Lees meer

Contact